PRO INVEST

Centru de Anvelope si Service Roti

proinvest
Comanda acum
Bucium - 0758-596 877
Pacurari - 0745-596 831
Cauta anvelope
Ex: 195 / 65 R15
Reseteaza
Cosul tau
Nu aveti produse in cos.
INFO UTILE - NOUTATI
  1. Odorizante auto

Viziteaza magazinul Superanvelope.ro pe ShopMania
Ghidul tau autentic de shopping.

Presiune anvelope cu azot

  

   Presiunea anvelopelor joaca un rol foarte important in ceea ce priveste durata de viata a anvelopei, comportamentul in tipul rularii autovehiculului, precum si siguranta in rulare.


    Pentru o presiune optima in pneuri va sfatuim sa folositi azotul in locul aerului comprimat.


     Inainte insa de enumera cele mai importante avantaje pe care le aduce folosirea azotului pentru presiune anvelope, cosiderăm că este important de inteles care este diferenta intre azot si aer comprimat:

    Aerul comprimat - metoda traditionala pentru umflarea anvelopelor - contine oxigen, vapori de apa si alte gaze in proporţie de 22% si azot 78%. Cauciucul anvelopei este ca o membrana, prin care oxigenul  trece catre exterior de trei ori mai repede decat azotul. Ca rezultat, se obţine o  scurgere treptata a oxigenului prin pereţii cauciucului  si deci, la dezumflarea acestuia. Insă, daca se reduce procentul de oxigen, de la 22% la mai puţin de 7%, anvelopele vor pastra presiunea corecta mai mult timp. De exemplu: cu 95% azot in anvelope, acestea vor mentine presiunea optima de 3-4 ori mai mult.


Mentinerea constanta a presiunii optime determina si principalele 3 beneficii pe care la aduce azotul:

1.   Durabilitate mai mare pentru anvelope – presiunea constanta mentine „pata de contact” cu asfaltul la parametrii optimi. Astfel, se evita uzura prematura a anvelopelor pe margine – in cazul rularii cu presiune mai mica sau uzura prematura pe mijlocul caii de rulare – in cazul folosirii unei presiuni mai mare decat cea optima. In ceea ce priveste componentele interne ale cauciucului, in absenta oxigenului, lipseste umiditatea care, in timp, influenţează imbatranirea amestecurilor, a structurii interne a cauciucului si a elementelor metalice.


2.  Economie de combustibil – presiunea corecta mentine suprafata de contact cu asfaltul reducand rezistenta la inaintare . Astfel, se obtine o  economie de combustibil cu aproximativ 3.3%  si implicit o  reducere a emisiilor de noxe.


3. Creste siguranta – spre deosebire de oxigen, azotul reduce posibilitatea exploziilor in cazul supraincalzirii cauciucului. In plus,  intrucât azotul este mai stabil decat aerul  (care este sensibil la variatiile de temperatură si presiune ), aderenta la drum a pneurilor este mult mai buna si deci si siguranta vehiculului este mai ridicata.

 
    Dacă v-ati convins de faptul ca folosirea azotului pentru anvelopa dumneavostra este o necesitate si nu un moft , va asteptam la centrul nostru de anvelope.


 
    Va asiguram ca procedura de umplere cu azot a anevelopei este una foarte simpla : se ridica masina pe rampa si se scoate aerul din cauciucuri, iar apoi acestea sunt umplute cu azot. Dupa toate acestea, se verifica concentratia pana cand se ajunge la nivelul dorit.Configurator jante
Anvelope de la Proinvest
Abonare newsletter

Daca vrei sa fii la curent cu noutatile , promotiile si preturile noastre , aboneaza-te la newsletter.Abonare
Calculator manopera pe roata